10 уникални фестивала от различни краища на света

Историята на фестивала на изкуствата е дълга, а с годините тя това събитие се превръща в начин за забавление, култура и традиции. Десет от най-чудните фестивали на различни видове изкуства будят огромен интерес на туристи и зрители от цял свят. Те са:

Фестивал на крави, но не какви да е животни, а рисувани. Той се провежда в Люксембург всяко лято. Започва от април и трае до септември. Кравите са изработени от различни материали. Има такива от стъкло, дърво, бетон, метал. Освен странните и причудливи размери изкуство се мери и по художествена стойност.
Фестивалът на портокали – провежда се в град в Италия известен като Иврея Пиемонт. Идеята на фестивала разказва миналото за този град, когато в битка хората се сражавали с камъни. Днес постановката се прави с портокали.
Фестивалът в Мастерън, Нова Зеландия – представлява голямо подстригване на овце. Още през 1961 г. фестивалът добива популярност по целия свят и до днес се провежда през март месец.
Фестивал Сонгкран с родина Тайланд и конкретно град Чиян Май. За пресъздаването му се използват водни балони в стотици хиляди, използват се и водни пистолети и пръскачки. Водата символизира пречистване на душите за Новата година.
Фестивал на жабите, прави се в САЩ, Луизиана, Рейн. За целта вземат участие над 50 хил души в Деня на труда, а тогава жабите са в основата на забавленията. Те се ползват не само за игра, а и за храна.
Фестивал Сао Жоаж, провежда се в Порто, Португалия. Организира се през юни и е свързан с много забавления, разкош, цветя и веселие.
Фестивал на сирената във Великобритания, Купърс Хил, Глостър. Представлява голямо надбягване с огромна по размера си пита сирене. Често фестивалът е споходен и от инциденти.
Фестивалът на чесъна, колкото и странно да звучи има и такъв, а той се провежда в Гилрой, Калифорния. Идеята е заложила в себе си да покаже на света, че зеленчука е не само полезен, но и с него могат да се направят всякакви вкусни ястия.
Томатина е фестивалът в Буньол, Испания, а по време на него хората се замерват с домати.
Фестивалът на Талкитна, се провежда и в Аляска през юни. В него хората хвърлят балони с тор по мишени. Номерът на балона и мишената трябва да съвпадат.